Efteruddannelse og opdatering for arbejdsmiljøkoordinator P+B
Efteruddannelse og opdatering for arbejdsmiljøkoordinator P+B.
Arbejdsmiljøkoordinator i projekterings- og udførelsesfasen.
En grundig indføring i de nye regler og gode metoder til arbejdsmiljøkoordinering i begge byggeriets faser på 2 separate dage.
Du får aktuel og opdateret læring leveret af praktisk erfaren arbejdsmiljøkoordinator og arbejdsmiljøunderviser med de nyeste læringsmetoder og undervisning. Der vil være fokus på anvendelse af enkle og praktiske værktøjer.
På kurset for arbejdsmiljøkoordinator B kommer vi bl.a. ind på:
- Hvordan får du fastlagt ressourcer og tidsforbruget til arbejdsmiljøkoordineringen i byggefasen.
- Hvordan får du en god overdragelse fra AMK P, herunder PSS, byggepladsindretning, arbejdsmiljøjournal.
- Hvordan skaber du en sikkerhedskultur på byggepladsen, herunder metoder, værktøjer, eksempler fra forskellige byggepladser og anlægspladser, holdningsbearbejdning, nudging, synlighed, arbejdsmiljøkampagner, risikoanalyser m.v.
- Hvordan afholdes de effektive opstartsmøder med de forskellige entreprenører. Værktøjer, metoder og fif.
- Hvordan afholdes det effektive sikkerhedsmøde med forskellige aktørers holdninger, tilgang og viden. Metoder. fif og værktøjer, faldgruber m.m.
- Effektiv opdatering af PSS, håndværkervenlig DIN PSS og afgrænsning af fælles arbejdsområder, sikkerhedsforanstaltninger i fælles områder og farlige aktiviteter. God fif og enkle nye værktøjer
- Effektive værktøjer og metoder til opdatering af byggepladsindretningen og byggepladsplaner
- Effektive metoder til sikkerhedsrunderinger, elektronisk, synlig papirdokumentation og hvorledes sikres en effektiv opfølgning på runderingen, herunder også forebyggelse af ulykker.
- Hvordan færdiggøres arbejdsmiljøjournalen til bygherrens driftsorganisationer, metoder, værktøjer og gode fif og løsninger.
- Gennemgang af de nyeste regler og vejledninger for bygherrens pligter, bygge og anlægsarbejde og arbejdsmiljøkoordinatorens arbejdsmiljøpligter.
På kurset for arbejdsmiljøkoordinator P kommer vi bl.a. ind på:
- Hvordan får du fastlagt ressourcer og tidsforbruget til arbejdsmiljøkoordineringen i projekteringsfasen.
- Hvordan deltager du som AMK P i projekteringsarbejdet og koordinerer effektivt på projekteringsmøder sammen med de forskellige projekterende. Værktøjer, metoder og fif.
- Risikovurdering af farlige aktiviteter og arbejdsmiljølog under projekteringen. Værktøjer og skabeloner og løsninger til håndtering af farlige aktiviteter i PSS både på små og store bygge- og anlægsprojekter.
- Håndtering af fortidens synder, herunder forundersøgelser af fortidens synder – hvordan skal håndteringen af disse problematiske stoffer i jord og bygninger indarbejdes i projektet.
- Hvordan udarbejdes PSS tilpasset til projektet så det opfylder reglerne men også er brugbar senere for AMK B og entreprenørerne
- Hvorledes kan der ske en effektiv og entydig afgrænsning af fælles arbejdsområder, sikkerhedsforanstaltninger i fælles områder og farlige aktiviteter. God fif og enkle nye værktøjer
- Effektive værktøjer og metoder til udarbejdelse af en fyldestgørende byggepladsindretning og byggepladsplaner.
- Effektive metoder til sikkerhedsrunderinger, elektronisk, synlig papirdokumentation og hvorledes sikres en effektiv opfølgning på runderingen, herunder også forebyggelse af ulykker.
- Hvordan udarbejdes en god arbejdsmiljøjournal til bygherrens driftsorganisationer, for både rengøring, vedligeholdelse, reparation, drift og nedrivning. Her indgår også valg af bæredygtige materialer. metoder, værktøjer og gode fif og løsninger.
- Hvordan får du en god overdragelse til AMK B, herunder PSS, byggepladsindretning, arbejdsmiljøjournal.
- Gennemgang af de nyeste regler og vejledninger for bygherrens pligter, bygge og anlægsarbejde og arbejdsmiljøkoordinatorens arbejdsmiljøpligter.
Målgruppe
Alle uddannede arbejdsmiljøkoordinatorer samt bygherrer (som nu er blevet omfattet af reglerne om arbejdsmiljøkoordinering), bygherrerådgivere, projektledere hos projekterende og entreprenører.
Det er IKKE et krav, at man er uddannet som arbejdsmiljøkoordinator forinden, men en fordel.
De der ikke er uddannet får en nyttig opdatering om reglerne. Bygherrer og projekterende kan i øvrigt udnytte kurset i deres virke som professionel rådgiver og bygherre til forebyggelse af påbud fra AT, hvis ikke reglerne overholdes.
Underviser
Henrik Eggersen, EGGERSEN Miljø & Sikkerhed ApS
Kurset afholdes kl. 08.30 - 16.00 for AMK B og 08.30 -14.30 for AMK P.
Arbejdsmiljøkoordinator (Byggefasen) - opdatering (molio.dk)
Arbejdsmiljøkoordinator (Projektering)-opdatering (molio.dk)
Kontakt Molio for tilmelding på telefon 7012 0600 Dorte Persson eller e-mail dp@molio.dk